rss

Dacia Logan ar putea avea cutie de viteze automata

  1. 18/07/2008
    Vezi toate fotografiile (1)

    In curand, pe gama Dacia Logan ar putea fi montate si cutii de viteze automate, insa acest lucru s-ar putea indeplini numai daca va exista cerere suficienta, care sa justifice investitia. Chiar daca decizia nu a fost, inca, luata, faptul ca cinci pagini din cartea tehnica a Logan-ului Facelift trateaza utilizarea cutiilor automate, cu poze si tot tacamul, este un indiciu referitor la ceea ce va urma.

    Si ar putea urma mai curand decat este dispus producatorul autohton sa ne lase sa credem. Rafael Treguer, directorul de marketing al Dacia, a explicat pentru Mediafax ca Logan-ul se va mai comercializa in aceasta forma inca cel putin 3-4 ani, iar manualul contine instructiuni si despre dotari care ar putea fi introduse ulterior pe model. "In Romania nu exista cerere pentru asa ceva. Niciun client nu a cerut-o. Daca ar exista doritori, cu siguranta ca am oferi cutia de viteze automata", a spus oficialul Dacia, citat de Mediafax.

    Dacia Logan nu este disponibil in varianta automata pe nicio piata din lume, iar in statele unde se vinde cel mai bine, Franta si Italia, vanzarile de automobile dotate cu cutie de viteze automata nu depasesc 5% din totalul livrarilor, la fel ca in Romania. Pe de alta parte, in tari precum Germania, Olanda sau Marea Britanie, aproape jumatate dintre masinile noi vandute sunt dotate cu cutie automata.

    Vizualizari: 1230