rss

O noua schema EuroNCAP pentru 2009

  1. 06/11/2008
  2. Tags: EuroNCAP
    Vezi toate fotografiile (4)

    Niciun automobil nu mai poate obtine punctaj maxim, de cinci stele EuroNCAP, fara ESC (Electronic Stability Control).

    Astazi EuroNCAP se apropie tot mai mult de viziunea sa referitoare la automobilele sigure prin emiterea detaliilor ce privesc schema de obtinere a rating-ului acordat de prestigioasa organizatie. Cu implementarea noii scheme de obtinere a rating-ului, prevazuta pentru 2009, automobilele testate de EuroNCAP nu vor mai putea obtine scorul maxim de cinci stele fara ESC in dotarea standard.
    Noul tip de punctaj va inlocui vechiul mod de acordare a rating-ului valabil din 1997.

    Cu noul rating EuroNCAP va furniza cel mai simplu si mai clar aviz pentru client vizavi de siguranta totala oferit de autovehiculul testat.

    Rating-ul total va fi compus din scoruri obtinute in patru tipuri de incercari: Adult Occupant, Child Occupant, Pedestrian Protection si noul tip numit Safety Assist. Safety Assist va permite EuroNCAP sa joace un rol important in prevenirea accidentelor si limitarea efectelor impacturilor.

    Cu noul tip de punctaj, automobilele vor trebui sa faca fata cu brio la fiecare tip de proba. In particular, va fi imposibil pentru un constructor sa obtina cinci stele pentru automobilul testat fara sa posede in echiparea standard a sistemului ESC de control al stabilitatii. Statisticile releva faptul ca ESC-ul joaca un rol major in reducerea numarului de victime decedate pe drumurile noastre, astfel ca EuroNCAP crede ca niciun automobil nu poate obtine cinci stele fara acesta. 

    Primele rezultate pentru automobilele testate supuse noului tip de rating vor fi date publicitatii in februarie 2009. De la aceasta data, clientii ar trebui sa caute noile criterii de acordare a stelelor EuroNCAP pentru masinile lor.





     

    Vizualizari: 1581