rss

Premiera: SEAT Leon si Altea facelift

  1. 07/02/2009
  2. Tags: Altea, Altea facelift, Altea XL facelift, Exeo, Ibiza, Leon, Leon facelift, SEAT
    Vezi toate fotografiile (9)

    Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie) este locul ales de oficialii SEAT pentru a prezenta in premiera mondiala a versiunilor restilizate ale modelelor Leon si Altea. Marca de la Martorell a decis insa sa devansezeprezentarea noilor modele si au dezvaluit astazi primele fotografii si informatii oficiale.

    Asemenea noilor Ibiza si Exeo, conceptul de design Arrow se regaseste si pe variantele modificate ale modelelor Leon si Altea ale caror linii au fost in mare pastrate, dar au suferit numeroase modificari atat la partea frontala, cat si la cea posterioara.

    Galerie foto aici

    Diferentele constau intr-o noua grila a radiatorului mai mica ce incorporeaza acum un logo de mici dimensiuni, faruri mai mari cu linii ascutite, jante din aliaj usor cu un design nou si oglinzi exterioare revizuite. La spate, luneta a fost marita pentru o mai buna vizibilitate, iar stopurile au fost redesenate.

    La interior, au suferit modificari plansa de bord si consola centrala care au fost astfel aliniate noii filozofii de design, in timp ce materialele si finisajele sunt superioare calitativ celor de pe actualele modele Leon si Altea.

    O noutate in ceea ce priveste noua versiune a lui SEAT Leon este tehnologia XDS, care lucreaza impreuna cu sistemul ESP pentru actionarea diferentialului autoblocant pentru o tractiune mai buna. De asemenea, tot la capitolul siguranta, Leon si Altea facelift mai ofera in standard sistemele electronice ABS+TCS si EBA.

    Gama de motorizari a fost si ea imbunatatita si va cuprinde 10 propulsoare, cinci pe benzina si cinci diesel-uri. Acestea din urma vor ingloba cea mai noua tehnologie common-rail pe care Grupul Volkswagen a adoptat-o in favoarea traditionalei tehnologii "pumpe-diuse", de aceasta modificare beneficiind motorul 2.0 TDI de 170 CP, care ia astfel loc precedentului de 140 CP.

    Varful de gama in cazul benzinarelor va fi puternicul 2.0 TSI care dezvolta 211 CP si 280 Nm de cuplu, care genereaza 200 de "cai" pe actualele Leon FR si Altea FR. Va fi oferit si propulsorul 1.8 TSI de 160 CP, care va fi conectat in premiera la transmisia cu dublu ambreiaj DSG cu sapte trepte. Spaniolii au anuntat ca toate modelele dotate cu aceasta cutie de viteze vor beneficia de padele pentru modul secvential al cutiei DSG.

    SEAT Leon, Altea si Altea XL facelift vor fi oferite in trei niveluri de echipare, Reference, Style si Sport, care ofera dotari mai bogate in standard. Leon facelift va fi disponibil si in echiparea FR, asemenea modelului pe care il va inlocui.

    Ca dotari, trebuie amintite farurile adaptive bi-xenon, proiectoare de ceata, sistemele HHC (Hill Hold Control), un nou sistem Multimedia si o noua instalatie de climatizare, senzori de parcare optici ale caror informatii sunt afisate pe display-ul color al sistemului de navigatie.

    Vizualizari: 4102
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »