rss

Primele imagini ipotetice cu VW Golf VII

  1. 26/02/2009
  2. Tags: Golf VI, Golf VII, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (4)

    Nici n-au inceput bine vanzarile la cea de-a sasea generatie a lui Volkswagen Golf ca oficialii germani au si inceput munca la inlocuitorul acestuia, care va sosi undeva in anul 2012, cu doi ani mai devreme decat se anuntase initial!

    Britanicii de la Autoexpress au creat primele imagini cu cea de-a saptea generatie a celui mai de succes hatchback, pornind de la fotografia-spion surprinsa recent in timpul unor teste preliminare efectuate de cei de la Volkswagen (foto jos).

    Asa cum se poate observa si in pozele generate digital, designul lui Golf VII va fi o evolutie a celui de pe actualul model, insa platforma pe care va fi acesta construit va fi una complet noua, revolutionara asa cum spun inginerii germani.

    Daca este sa ne luam dupa unele zvonuri, Golf VII va fi atat de diferit de predecesorul sau incat va putea fi comparat cu saltul realizat de Ford in 1998, cand a facut trecerea de la Escort la Focus.

    Viitoarea generatie a Golf-ului, care ar putea urma trendul actual prin cresterea in dimensiuni, va fi realizat pe o platforma mai mica decat Golf VI, multe componente urmand a fi imprumutate de pe noul Polo ce va fi lansat in curand. Caroseria lui Golf VII va fi construita din materiale usoare pentru ca greutatea masinii sa fie redusa, iar performantele sporite chiar si incepand cu motoarele de cilindree mica. In plus, producatorul din Wolfsburg spera ca vanzarile la versiunile diesel sa fie mai mari decat in prezent.

    Transmisia DSG cu dublu ambreiaj va fi oferita, foarte probabil, pe toate modelele, in timp ce versiunile de top vor beneficia in premiera de aceasta cutie in varianta sa cu sapte trepte.

    De asemenea, viitorul Golf va avea cu siguranta si o versiune "verde", insa inginerii Volkswagen lucreaza deja la un nou motor HCCI, un benzinar care se va comporta ca un diesel. Acesta va combina consumul tipic unui propulsor pe motorina cu emisiile caracteristice unuia pe benzina.

    Vizualizari: 3041