rss

VW Golf 6: primele date oficiale

  1. 06/08/2008
    Vezi toate fotografiile (1)


    Nu mai este un secret pentru nimeni ca Volkswagen Golf este un succes istoric. Dupa 25 de milioane de exemplare vandute acesta a ajuns la cea de-a sasea generatie, despre care avem primele informatii oficiale.

    Prezentarea europeana a lui Golf 6 va avea loc la Salonului Auto de la Paris, din octombrie, dupa care vor urma Africa, Asia, Australia si America de Nord.

    Gama de motorizari a lui Golf 6 va fi complet revizuita, in timp ce cutia dublu ambreiaj (DSG) va fi oferita in combinatie cu mai multe motorizari ca niciodata.
    Motoarele pe benzina pentru Golf 6 vor fi patru la numar in momentul lansarii si vor dezvolta 80, 100, 122, respectiv 160 CP. Ultimele doua sunt deja celebrele versiuni TSI, dotate atat cu turbina, cat si cu un compresor.
    Solutia oferita de Volkswagen este moderna si eficienta, fapt demonstrat cu prisosinta de consumul mediu (6,3 l/100 km) mai mic al acestor doua agregate supraalimentate, decat al celor doua aspirate (6,4 l/100 km), considerabil mai slabe.

    Fanii diesel stiu deja ca TDI-urile “caraitoare” sunt doar o amintire neplacuta din tecut de cand Wolfsburg a imbratisat tehnologia commonrail.
    Pentru inceput va fi disponibil motorul de 2 litri, in doua trepte de putere - 110/140 CP, ce va consuma, in medie, intre 4,5 si 4,9 litri.

    In afara de deschizatorii de gama, fiecare motor pe benzina sau diesel al lui VW Golf 6 poate fi combinat cu transmisia DSG, care, in functie de propulsor, va avea 6 sau 7 trepte.

    Interiorul lui VW Golf 6 va transmite acelasi feeling premium, fiind construit din materiale foarte bune calitativ - o traditie de la Golf 4 incoace.
    Insa lucrurile nu se vor opri aici: inginerii au facut tot posibilul ca sa reduca zgomotele la rulare si, drept urmare, parbrizul noului Golf 6 este acoperit cu o folie speciala, iar retrovizoarele au un coeficient aerodinamic mai bun.

    Siguranta pasagerilor va fi vegheata in Golf 6 de un nou sistem ESP, o caroserie considerabil ranforsata, dar si de o puzderie de airbag-uri (7 in total, printre care si airbag-uri pentru genunchi).

    Alte gadget-uri electronice pe Golf 6 sunt tempomatul inteligent (Automatic Distance Control), suspensii inteligente (Adaptive Chassis Control) sau asistare avansata la parcare (Park Steering Assistance).

    Pretul de baza in Germania va fi de 16.500 de euro, cu doar 200 de euro mai mult decat plateai pentru un Golf 5, dar acest plus pare sa merite cu prisosinta.
    Vizualizari: 3037