rss

Ford Capri implineste 40 de ani

  1. 06/05/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Capri, Ford
    Vezi toate fotografiile (6)

    Cand Ford Capri a debutat in anul 1969 sub deviza "masina pe care ti-ai promis-o intotdeauna", producatorul a incercat sa uimeasca audienta la debutul Salonului de la Bruxelles cu recrearea europena a Mustangului.

    Masina a avut mai multe versiuni de-a lungul anilor, cu editii speciale pentru piata din Marea Britanie.

    In cele din urma a fost comercializata si in restul lumii, insa fara V6-ele cu care a fost asociat in Europa.

    Ford Capri Mark 1 a fost, per ansamblu, un succes, inregistrand vanzari de peste 400,000 autoturisme in primul sau an de productie. Ford Capri a suferit apoi mici schimbari, mai intai cu un facelift, apoi cu lansarea lui Mark 2, in 1974. Magia a inceput sa dispara cu aceasta noua editie, mai ales pentru ca Ford a inlocuit contururile interesante si blocurile optice rotunde cu o caroserie si un stil mai lipsite de originalitate.

    Mark 3 a fost lansat in 1977, desi multi se aflau inca in disputa asupra faptului ca a fost cu adevarat o noua generatie. Vanzarile au continuat sa scada si, dat fiind ca modelul se apropia de volumul de doua milioane de unitati vandute, productia a fost oprita in 1986.

    Fancluburi Capri mai exista si astazi si o serie de evenimente sunt planificate pentru a marca aniversarea celor 40 de ani a modelului.

     

    Vizualizari: 3063