rss

KIA VG, inlocuitorul lui Amanti, noi imagini

  1. 30/07/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Kia, kia amanti, kia vg
    Vezi toate fotografiile (3)

    Dupa cum se poate vedea si din imaginile alaturate realizate pe calculator, viitorul sedan “VG” (dupa numele de cod) ramane fidelul conceptului KND-5, dezvaluit la Salonul Auto de la Seul din aprilie. Kia a confirmat cat noul model va inlocui actualul Opirus/Amanti in America de Nord si pe pietele europene, cu exceptia Marii Britanii.

    “VG demnostreaza clar urmatoarea etapa a designului Kia, care se bazeaza pe principiul "simplitatii sofisticate".”, a declarat Hyoung Keun Lee, Vicepresedinte Kia Motors.

    Este de asteptat ca modelul de productie sa aiba aceleasi dimensiuni cu cele ale conceptului: 4.945 mm lungime, 1.850 mm latime si 1.475 mm inaltime, cu un ampatament de 2.845 mm. KND-5 a fost propulsat de un motor Lambda V6 de 3,5 litri pe benzina, insa Kia VG ar putea beneficia de motoare mai mici, atat pe bezina, cat si pe frontul diesel (pentru pietele europene si coreeana).

    Succesorul lui Kia Amanti/Opirus va merge la vanzare in Coreea la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2010 sa ia calea pietelor externe.

    Vizualizari: 1269