rss

Porsche si VW reinvie Auto Union

  1. 13/05/2009
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Auto union, Porsche, Volkswagen

Fuziunea dintre Volkswagen si Porsche este din ce in ce mai aproape, iar grupul rezultat din aceasta ar putea fi numit Auto Union, a declarat presedintele VW, Ferdinand Piech.

Auto Union
este numele companiei infiintata in 1932 prin fuziunea a patru producatori auto germani - Horch, Audi, DKW si Wanderer -, Audi fiind urmasul acesteia. Grupul german s-a remarcat in perioada interbelica in cursele auto, unde masinile supranumite "Sagetile Argintii" au dominat si fixat recorduri ce au rezistat zeci de ani.

Potrivit Mediafax, noua entitate ar urma sa fie condusa de actualul director general al VW, Martin Winterkorn, in timp ce actualul sef Porsche, Wendelin Wiedeking, este cotat cu sanse foarte putine la o functie de conducere in noul grup de management.

Ferdinand Piech
, care, impreuna cu fratele sau, detine 25% din actiunile Porsche, a mai spus ca producatorul de masini sportive mai are de rezolvat problema unor datorii de circa noua miliarde de euro inainte de a incheia un acord cu Volkswagen.

Porsche a obtinut de curand pachetul majoritar de actiuni la VW, insa incercarea de a prelua controlul total asupra celui mai mare grup auto european a esuat dupa ce Comisia Europeana nu a anulat dreptul de veto al autoritatilor regionale din Germania privind deciziile conducerii.

O situatie clara vom avea in aproximativ patru saptamani, acesta fiind termenul aproximativ fixat de Volkswagen si Porsche pentru finalizarea negocierilor referitoare la fuziune.

Vizualizari: 1069
Mazda 3

Mazda 3

Pret: 8.350 EUR, An: 2014, Kilometri: 253.000 detalii »

Mazda 3

Mazda 3

Pret: 9.950 EUR, An: 2014, Kilometri: 197.000 detalii »

Mazda 3

Mazda 3

Pret: 9.750 EUR, An: 2014, Kilometri: 207.000 detalii »

Toate anunturile »