© 2024 Auto.ro
Termen folosit pentru a masura puterea efectiva a unui automobil. Cu cat un vehicul are mai multi cai-putere, cu atat poate atinge o viteza de deplasare mai mare. Un cal-putere este echivalent cu 736 W.
Automobil mare, destinat transportului de bunuri, prevazut cu cabina si platforma fixa.
Reprezinta volumul dislocat de pistoane, intr-un motor cu ardere interna, in cursa lor de la punctul mort interior pana la punctul mort exterior. Se exprima in cm³ sau in litri.
Componenta caroseriei ce are rolul de a acoperi si proteja motorul unui automobil.
Element al unui motor cu ardere interna, cu aprindere electrica, ce are rolul de a atomiza aerul si combustibilul si de a le introduce la motor intr-o proportie controlata.
Componenta unui autovehicul, amenajata pentru transportul oamenilor si al marfurilor, asezata deasupra osiilor si a rotilor.
Element al sistemului de evacuare a gazelor de esapament, ce are rolul de a reduce poluarea atmosferica prin rearderea gazelor. Este format dintr-o carcasa din otel ce cuprinde in interior mai multi faguri cu suport ceramic sau metalic pe care se depun substantele cu rol catalitic.
Denumire a firmei Mercedes pentru Common-Rail-Diesel-Injektion-Direkteinspritzer (injector diesel comun)
Document care atesta dreptul de proprietate asupra unui vehicul. In certificatul de inmatriculare sunt scrise informatii detaliate despre proprietar si despre vehicul.
Numar care masoara rezistenta benzinei la detonatie (aprindere prematura). Cu cat este mai mare cifra octanica, cu atat mai mica este probabilitatea unei detonatii.