rss

Dacia introduce transmisia automata pe anumite modele

  1. 30/10/2008
  2. Tags: Dacia
    Vezi toate fotografiile (1)


    Noul tip de cutie de viteze va fi disponibil cel mai probabil de la inceputul anului viitor ca optiune pentru vehiculele de pasageri. Testele pentru transmisia automata au inceput de un an, constructorul aflandu-se la doar cateva luni de implementarea in productia de serie.

    Directorul RTR, Philippe Prevel, a afirmat ca din cauza cererii aproape inexistente pentru cutii de viteze automate la modelele comerciale, Logan Van si Logan Pick-up, acestea nu vor beneficia de noua transmisie.

    Totodata, RTR testeaza diverse solutii pentru a adapta gama Dacia la noile standarde EURO 5, precum software-ul care gestioneaza motorul si tratamentul gazelor de evacuare. Conform Mediafax, surse din cadrul companiei sustin ca integrarea marcii in standardele EURO 5 nu va aduce neaparat o majorare de preturi.

    Primele informatii privind intentiile marcii de a introduce cutiile de viteze automate au aparut o data cu lansarea Logan-ului Sedan restilizat, in al carui manual de utilizare erau prezentate instructiuni privind folosirea cutiilor de viteze automate.
    Vizualizari: 1965