rss

Spray vopsea auto - cum sa obtii un finisaj profesional?

  1. 28/08/2024
    Vezi toate fotografiile (1)

    Vrei sa-i oferi masinii un aspect nou? Sau sa repari anumite parti ale caroseriei? Vopsirea vehiculului cu o vopsea tip spray reprezinta o solutie simpla, rapida si practica pentru a repara mici zgarieturi sau pentru a schimba culoarea unor elemente. In astfel de situatii, nu trebuie sa fii profesionist. Ai nevoie de putina indemanare, rabdare si produsele potrivite. Totusi, pentru a obtine un finisaj profesional, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. Care sunt acestea, afla in continuare.
    Incepe cu pregatirea suprafetei de lucru pentru un rezultat perfect
    Inainte de a folosi un spray vopsea auto incepe prin a pregati suprafata de lucru. Indeparteaza murdaria, grasimea si orice alte impuritati de pe suprafata pe care o vopsesti. Slefuieste usor zona pentru a crea o suprafata neteda si pentru a elimina urmele de rugina si alte defecte. Astfel, vei asigura o mai buna aderenta a vopselei. Poti folosi si un degresant auto pentru a indeparta apoi orice reziduuri care ar putea impiedica aderenta vopselei.
    Inainte de aplicarea vopselei, remediaza orice zgarieturi sau semne cu ajutorul chitului auto. Aplica un strat potrivit in crapaturile inestetice pentru a asigura o baza uniforma. Dupa uscarea chitului, aplica un grund auto in mai multe straturi. Grundul izoleaza porii din stratul de chit si mareste aderenta vopselei, contribuind si la durabilitatea acesteia. Dupa ce grundul s-a uscat complet, pentru a obtine un rezultat optim, efectueaza o sablare fina. Foloseste o hartie abraziva cu granulatie mica, uda, pentru a elimina orice neregularitati sau surplus de material. Acest pas este deosebit pe important pentru ca asigura o suprafata perfect neteda pentru aplicarea vopselei auto.
    Aplica vopseaua in strat uniform
    In cazul in care nu poti demonta partile ce urmeaza a fi vopsite, acopera rotile, oglinzile, manerele si geamurile cu hartie si banda adeziva pentru a preveni accidentele neplacute. Inainte de aplicare, agita tubul de vopsea timp de cel putin un minut pentru a se omogeniza compusii din interior. Mentine o distanta constanta intre spray si suprafata de vopsit de aproximativ 25-30 de cm. Executa cu mana miscari uniforme, de la stanga la dreapta si inapoi, suprapunand usor peste fiecare strat. Aplica mai multe straturi de vopsea, cat mai subtiri, in loc de unul singur si foarte gros. Lasa fiecare strat sa se usuce complet inainte de a-l aplica pe urmatorul.
    Finiseaza cu un lac pentru o stralucire de durata
    Ultima etapa consta in aplicarea unui lac pentru a asigura aspectul lucios si pentru a proteja vopseaua. Alege un lac compatibil cu vopseaua folosita si aplica-l conform instructiunilor de pe ambalaj pentru rezultate optime.
    Desi pare un proces simplu, atunci cand folosesti un spray vopsea auto pentru a repara mici zgarieturi sau pentru a vopsi elemente ale caroseriei, trebuie sa respecti anumiti pasi. Doar in acest fel ii vei oferi vehiculului un finisaj profesional si protectie de lunga durata. Urmand pasii descrisi mai sus, poti obtine rezultate impecabile, chiar la tine acasa. Desigur, conteaza foarte mult si calitatea produselor potrivite, asadar asigura-te ca achizitionezi grunduri si spray-uri de calitate.

    Vizualizari: 410
    Citroën C4 Picasso

    Citroën C4 Picasso

    Pret: 4.990 EUR, An: 2012, Kilometri: 169.000 detalii »

    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »