rss

Cum sa-ti faci masina mai sigura pentru copilul tau

  1. 31/07/2009
  2. Tags: copii, Masina, Siguranta

Siguranta la volan este cruciala in orice situatie. Responsabilitatea creste insa cand alaturi de tine, in masina se afla si copilul tau. Iata cateva sfaturi utile pentru a-l proteja de pericole:

Pasul 1

Inspecteaza-ti masina, atat in interior cat si in exterior, cel putin o data pe saptamana. Urmeaza toate programele de intretinere de rutina pentru masina ta, inclusiv mentinerea nivelului de ulei si echilibrarea rotilor. Faceti inspectia tehnica a vehiculului la timp. Verificati-va presiunea din pneuri cu regularitate. Unul dintre cele mai importante lucruri insa raman geamurile curate, care asigura o mai buna vizibilitate.

Pasul 2


Unele obiecte pot rani atunci cand devin proiectile! Elimina sau asigura obiectele din masina. In cazul in care obiectele nu sunt asigurate, aceastea va pot rani cu usurinta chiar si pe dvs. In randul acestor obiecte sunt incluse jucariile, uneltele sau mp3 playere-le.

Pasul 3


Verifica-ti masina imediat ce incepi sa o “simti” diferit sau auzi zgomote ciudate. In situatii de caldura la un nivel ridicat sau frig extrem, intotdeauna dupa pornirea motorului lasa masina mai multe minute inainte de a intra cei mici pentru a regla temperatura la un nivel confortabil. Verifica metalul centurilor de siguranta, in cazul in care masina a fost expusa la soare, inainte de a permite copiilor sa intre in contact cu acestea. Si bineinteles, nu va lasati copilul niciodata nesupravegheat in masina pentru orice perioada de timp!

Pasul 4

Recomandabil ar fi ca in momentul in care cumparati o masina second-hand, sa schimbati scaunul pentru copii ( in cazul in care masina este dotata cu asa ceva). Nu poti stii niciodata istoria acestuia si in plus este perfect acceptabil din punct de vedere financiar achizitionarea unuia nou. Cititi cu atentie instructiunile noului scaun si instalati-l cu grija.

Pasul 5

Discutati cu copiii dvs despre ce inseamna siguranta in masina, despre importanta unei atmosfere calme in locul agitatiei sau strigatelor care ar distrage atentia conducatorului auto. Atasati centurile de siguranta pentru copii si eliberati-i in momentul in care trebuie sa coboare din masina. Chiar daca acest lucru este deja cunoscut, au fost inregistrate cazuri in care masina parcata  a fost lovita iar in timpul impactului, minorii au suferit leziuni. La fel de important este sa nu le permiteti copiilor sa coboare din masina pe partea carosabilului.

Pasul 6


Nu lasati ca neatentia altor conducatori auto sa va puna in pericol copiii! Practicati un sofat precaut si luati cele mai bune decizii posibile. Evitati orice altercatie si nu va lasati infuriati de indolenta sau greselile altora. Calculati-va timpul pentru a ajunge la destinatie fara a fi nevoie sa va grabiti. Bineinteles, in orice situatie insa mai ales in cea in care va insotesc cei mici, nu consumati alcool la volan!

Pasul 7


Evaluati cu atentie masina in care copiii dvs se va urca, alta decat a dvs. Responsabilitatea dumneavoastra este sa oferiti siguranta copiilor indiferent de obiceiurile altcuiva. 

Pasul 8

Faceti pauze! Daca conduceti o perioada mai indelungata de timp, opriti-va la un mic popas odata la doua-trei ore. Pauzele vor fi benefice si pentru sofer, iar copiii vor profita din plin de putina miscare.

Vizualizari: 1481