© 2024 Auto.ro
Este vorba de o descoperire a cercetatorilor americani, care au demonstrat ca pepenele rosu reprezinta o sursa de zahar ce poate fi distilat in alcool, pentru ca ulterior sa poata fi folosit pentru alimentarea masinilor sau a utilajelor agricole.
Acestia sustin ca ipoteza utilizarii acestui fruct pentru producerea de biocombustibil este cu atat mai fezabila cu cat, numai in Statele Unite ale Americii, anual sunt respinse de la vanzare pentru ca sunt sub standardele pietei peste 360.000 de tone de pepene
Potrivit cercetatorilor, din aceasta cantitate de resturi de fructe s-ar putea obtine circa noua milioane de litri de biocombustibil.
Calculele incluse in studiul realizat de cercetatorii din cadrul Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite au luat in considerare numai cantitatea de pepene rosu ce nu ajunge pe piata din cauza imperfectiunilor.
Anual, aproximativ 20% din recoltele de pepene rosu nu sunt vandute pentru ca nu au forme „perfecte“.
„Am aratat ca sucul acestor fructe este o sursa de zahar ce fermenteaza foarte usor si care ar putea duce la cresterea considerabila a productiei de biocarburanti“, au fost spusele lui Wayne Fish, unul dintre autorii studiului.