Spuneti ce vreti despre defunctul John DeLorean, dar atunci cand era nevoie el era neobosit in a cauta noi modalitati creatoare de a-si promova interesele de afaceri.
Una dintre ultimele sale astfel de initiative este, daca vreti, un fel de
masina a timpului. Nu asa cum a fost cea care a imortalizat creatia sa –
modelul DMC12, cu aripi “fluture”, star in trilogia “Inapoi in Viitor”. Nu, DeLorean Time a fost proiectul unui ceas unic.
Aveti dreptate daca spuneti ca orice proiect de merchandising – dedicat unor ceasuri sau orice altceva – este pur si simplu o alta cale de a face bani prin metode alternative. DeLorean a fost insa putin mai direct.
Asta pentru ca, odata cu achizitionarea unui ceas DeLorean, cumparatorul ar fi trebuit sa primeasca si un fel de
drept neoficial de preemptiune la lansarea lui DMC2 (masina sport pe care DeLorean a tot sperat ca o sa mai apuce sa o vada intrata in productie, inainte de a muri, in 2005).
Prin vanzarea de suficiente ceasuri, sa-i spunem… “extravagantul” DeLorean spera sa stranga suficienti bani pentru a lansa DMC2 in productie.
Ceasul pe care il vedeti in fotografie urma sa fie fabricat de
divizia Tech Time a lui Seiko si dispunea de o fata ascunsa. Mecanismul cu quartz era alimentat perpetuu de miscarile proprietarului, eliminandu-se nevoia de a inlocui bateria.
Carcasa si bratara erau fabricate din otel inoxidabil, ca si originalul DMC12 si, desi ceasul nu dispunea de
capacitorul de flux al lui Doc Brown, avea in interior un capacitor de
titan-litiu (ce face ca ceasul sa functioneze :-)…)
Pretul “de lista” era de
3.495 de dolari pentru ceas si dreptul de preemptiune pentru masina ce a nu a fost niciodata construita. Din fericire, spunem noi, pentru ca avem sentimentul ca fiecare client ar fi primit o carcasa de bomba plina cu elementele unei masini de pinball…