rss

Peste 100 de participanti inscrisi la premiile X-Prize

  1. 29/08/2008
  2. Tags: AXP, Tesla Motors, X-Prize, ZAP Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    Automotive X-Prize (pe scurt, AXP) este un concurs tipic pentru secolul in care traim, ce premiaza echipa care reuseste sa construiasca si sa mearga cu un vehicul viabil din punct de vedere comercial, in stare sa respecte anumite norme de poluare si sa inregistreze un consum de cel mult 2,35 litri/100 km.

    Oricat de dificila ar parea fabricarea unei astfel de masini, peste 120 de echipe s-au inscris pentru a pune mana pe cei 10 milioane de $.

    Competitia va cuprinde mai multe faze de desfasurare, in cadrul carora se va efectua o triere temeinca a finalistilor. Ea va cutreiera mai multe orase pe durata lui 2009 si 2010 pentru a trezi interesul cetatentilor vizavi de concept-car-urile participante, astfel incat unele dintre acestea sa intre in productia de serie.

    Printre concurenti se numara nume mari din industria auto “ecologica" –  printre care Tesla Motors, ZAP Motors sau nemtii de la Loremo –, dar acestia vor avea mult de furca cu inca vreo 200 de echipe asteptate la startul confruntarii verzi, ce sosesc din tari cu traditie in protejarea planetei: Elvetia, Marea Britanie, Canada sau Germania.

    “X Prize aduna laolalta cateva dintre cele mai inspirate si inovative creiere din lume, intr-un efort comun de a dizolva nevoia acuta a Americii pentru petrol. Aceasta competitie a atras atentia fiecarui mare constructor auto si suntem increzatori in faptul ca va clarifica lucrurile in unele misiuni de rezolvare a acestei probleme”, a declarat Don Foley, directorul executiv al concursului.

    X-Prize va incepe in New York in septembrie 2009 cu o cursa de anduranta ce va inconjura efectiv Statele Unite, pe durata careia masinile vor avea de parcurs autostrazi, de traversat diferite forme de relief si de experimentat traficul urban.

    Pentru cei interesati de un asemenea examen de viata, ii informam ca inscrierile se vor incheia pe 1 ianuarie 2009.

    Vizualizari: 1168
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Citroën C4 Picasso

    Citroën C4 Picasso

    Pret: 4.990 EUR, An: 2012, Kilometri: 169.000 detalii »

    Toate anunturile »