rss

Peste un miliard de masini circula in intreaga lume

  1. 19/08/2011
  2. Tags: Masini, parc auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sfarsitul anului trecut a consemnat un mare record in industria auto: pe soselele lumii circulau mai mult de un miliard de masini. Viitorul suna si mai bine: peste 23 de ani va fi depasit pragul de doua miliarde de autovehicule.

    In pofida tuturor miscarilor guvernate de trendul eco, a tuturor initiativelor de reducere a poluarii, parcul mondial creste vazand cu ochii. In prezent, pe intreg mapamondul exista un miliard si 15 milioane de masini, o crestere semnificativa fata de cele 980 de milioane de autovehicule inregistrate in anul 2009.

    Dupa cum era de asteptat, cel mai mare numar a fost inghitit de China si Statele Unite, primele doua piete in topul vanzarilor auto. O patrime din masinile lumii circula pe soselele americane, media fiind de o masina la 1,3 oameni. Raportul este cu atat mai alarmant pentru Casa Alba cu cat in intreaga lume exista o masina la 6,75 oameni.

    Desi China este fruntasa in topul vanzarilor, populatia numeroasa isi spune cuvantul: o masina la 17,2 chinezi. De cealalta parte, in India este o masina la 56,3 persoane.

    Un noua record va fi stabilit in anul 2034, atunci cand infrastructura rutiera va fi nevoita sa suporte doua miliarde de autovehicule.

    Vizualizari: 2173