rss

Transilvania Rally Show: Titi Aur a facut spectacol si a invins

  1. 19/11/2007
  2. Tags: Constantin aur, Jari ketomaa, Polus center, Transilvania rally show
Dupa Raliul Clujului si Raliul „Avram Iancu”, orasul Cluj-Napoca a fost pentru a treia oara in acest an gazda unei competitii automobilistice, „Transilvania Rally Show”, o replica autohtona a celebrei Curse a Campionilor. La capatul a doua zile de adrenalina curata, in care sunetul motoarelor si al cauciucurilor incinse si derapajele controlate au facut deliciul spectatorilor veniti in numar mare in parcarea noului mall „Polus Center”, pe primul loc s-a clasat multiplul campion national al Romaniei, Constantin Aur. In finala, el l-a invins pe finlandezul Jari Ketomaa.

Castigatorul concursului a declarat la final ca a fost cea mai spectaculoasa si frumoasa competitie care s-a desfasurat vreodata in Romania. „A fost o investitie mare, au fost sponsori puternici, s-a vazut de cand am venit aici ca totul este facut cu mult profesionalism incepand de la parcare, de la traseu si pana la grila de concurs”. Cat priveste cursa propriu-zisa, Titi Aur a precizat ca „a fost o ambitie de-a mea sa trag tare inca de dimineata, sa obtin timpi buni, si iata ca in final am castigat si sunt foarte foarte fericit pentru performanta obtinuta”.

Bogdan Marisca, vicecampion national in acest an si unul dintre favoritii publicului clujean, nu a reusit sa depaseasca faza grupelor si, implicit, clasarea intre cei mai buni opt piloti, punand acest esec pe seama unor nesincronizari in unele viraje. Marisca a terminat al treilea in grupa sa de calificare, din care a mai facut parte si fostul mare fotbalist italian al lui AC Milan, Danielle Massaro. Acesta a marturisit ca pilotajul este a doua sa mare pasiune, el cochetand cu automobilismul sportiv inca din 1982. „Am avut viteza pe teren, acum am si cu masina”, a glumit Massaro. Nici campionul national en-titre, Dan Gartofan, n-a avut o soarta mai buna, el incheind pe pozitia a treia in seria in care fusese repartizat.

Unul dintre cei 10 driveri veniti de peste hotare, francezul Philippe Bugalski, fost participant in campionatul Mondial de Raliuri (WRC), a fost nevoit sa abandoneze in duelul contra lui Ketomaa. Cu toate acestea, el a tinut sa declare ca s-a simtit excelent in tara noastra, unde a concurat pentru a treia oara la o astfel de competie. „Nivelul este unul ridicat si pot sa spune ca am vazut in acest concurs destui piloti de valoare. Sper sa revin cat mai curand la Cluj”.

Pe scurt despre regulamentul de desfasurare al „Transilvania Rally Show”. La startul competitiei s-au inscris 20 de concurenti, care au fost impartiti in patru grupe de calificare. Dupa ce s-au infruntat dupa sistemul „fiecare cu fiecare”, primii doi clasati in fiecare serie si-au castigat dreptul de a concura pe tabloul final. Acestia au fost Constantin Aur si Bogdan Stanoiev, din Romania, Marco Tempestini, Alex Fiorio, Giovanni Galleni, toti din Italia, Philippe Bugalski (Franta), Szabo Gergo (Ungaria) si Jari Ketomaa (Finlanda). In ultimul act al competitiei s-au duelat, asa cum spuneam, Titi Aur si Jari Ketomaa, castig de cauza avand pilotul roman.
Aceasta editie a concursului a costat, conform organizatorilor de la Motorhome Napoca Rally Team, in jur de 100.000 de euro.
Vizualizari: 859
Mazda 3

Mazda 3

Pret: 9.750 EUR, An: 2014, Kilometri: 207.000 detalii »

Mazda 3

Mazda 3

Pret: 8.350 EUR, An: 2014, Kilometri: 253.000 detalii »

Mazda 3

Mazda 3

Pret: 9.950 EUR, An: 2014, Kilometri: 197.000 detalii »

Toate anunturile »